Cat costa

Preturi de lista (catalog). Pachete de instalatii.

Pentru orice persoana interesata de achizitia unui sistem ce foloseste energie regenerabila  pt. incalzire/racire/ventilatie/preparare ACM  – cel mai important lucru inainte de a lua hotararea de achizitie – este sa afle raspunsul la intrebarea:   CAT COSTA  ?

In mod cert acest capitol este cel mai important  pentru beneficiar – bineinteles in cazul in care acesta si-a facut o idee despre ce  inseamna acest sistem si ce avantaje ii poate aduce. In cazul in care ati lecturat acest site raspunsul va fi foarte usor de aflat.

Situatia economica actuala din Romania, si in general din  lume, este deosebit de nefasta  si tot mai putini oameni isi permit sa faca investitii majore (fata de bugetul pe care il au)  – chiar daca raportul pret/calitate este unul foarte avantajos.

Ne-am straduit sa va putem oferi pachete de instalatii cat mai convenabile si 100% de calitate – functie de bugetul fiecaruia – pentru o cladire data. De asemenea ne-am straduit sa va prezentam  aceste sisteme in asa fel incat ele sa poata fi achizitionate in etape.

Am ales  si producatori care au preturi mai mici (datorita numarului mare de unitati vandute) si producatori cu preturi mai mari – datorita renumelui. Orice alegere ati face veti avea certitudinea unei  CALITATI  MAXIME!

Pachetele vor contine  preturile echipamentelor, exceptie vor face preturile pentru  pompele de caldura sol/apa care vor include si preturile amenajarilor (foraje, sonde, etc.).

Preturile referitoare la proiectare, executie, PIF, etc. vor fi evidentiate separat si vor avea caracter info, acestea fiind preturile paracticate de compania nosatra si/sau firmele partenere.

Este posibila realizarea de catre beneficiar a executiei si in regie proprie, cu conditia existentei proiectului elaborat de noi si/sau partenerii nostrii si cu asistenta tehnica a firmei noastre; PIF (punerea in functiune) va fi facuta exclusiv de personal autorizat.

In meniul  “COMPARATII COSTURI EXPLOATARE”  veti gasi calcule si comparatii intre diferitele sisteme neconventionale  – in ceea ce priveste consumul si/sau perioada de amortizare a investitiei suplimentare – si sistemele clasice cu centrale cu gaze naturale, gaze lichefiate , combustibil lichid si centrale  electrice (cu rezistenta).

Cataloagele principalilor nostri producatori  si listele de  preturi pentru principali distribuitori autorizati din Romania; preturile sunt  valabile  pentru perioada [2013-2014]:

Mentiuni referitoare la cataloagele si listele de preturi de mai sus:

 •  preturile nu contin TVA;
 • preturile pentru STIEBEL-ELTRON si  REHAU  sunt preturile producatorului  la poarta fabricii (ex works  Germania);
 • preturile pentru MITSUBISHI sunt preturile distribuitorilor autorizati din Romania agreati de noi , cu  livrarea in Bucuresti;
 • preturile pentru ATMOS sunt preturile  distribuitorilor autorizati din Romania agreati de noi,  cu  livrarea in Timisoara;
 • Cu foarte putine exceptii toate echipamentele prezentate  in cataloagele  si/sau  listele de preturi de mai sus nu sunt furnizate  prin simpla  comanda a beneficiarului. Orice echipament este oferit numai pe baza unei evaluari a obiectivului de catre specialistilor nostri; in caz contrar compania noastra nu isi poate asuma niciun fel de raspundere si/sau garantie.Din aceste motive, practic, majoritatea echipamentelor nu exista pe stoc in depozitul firmei noastre.
 • Orice furnizare se va face pe baza de contract, termenul de livrare variind intre 10-45 zile lucratoare de la validarea contractului.
 • Garantia si service-ul vor fi preluate de firme specializate si este de minim 2 ani cu posibilitate de prelungire pana la 10 ani (pentru anumite echipamente de la REHAU si STIEBEL-ELTRON).

 STABILIREA CONFIGURATIEI SI A  PRETULUI  ECHIPAMENTELOR.

S-a luat in calcul:

–       o resedinta P+M, cu o suprafata locuibila de 160 mp;

–       inaltimea medie a incaperilor 2,7m;

–       suprafata vitrata normala;

–       locuita de 3-4 persoane (functie de nr. de persoane se dimensioneaza cantitate de ACM);

–       izolata  la nivelul standardelor anului 2012;

–       necesar de incalzire conform calculului pierderilor da caldura  8 kWth (kiloWatti termici), adica 50W/mp;

–       necesar racire 6 kW;

–       exista retea trifazata de energie electrica;

–       zona geografica de amplasare: 20 km N fata de Bucuresti.

            

Imagini  lateral si frontal ale unei case P+M cu suprafata locuibila  de  cca. 160mp si 2,7m inaltime medie incaperi, 50W/mp.

Cladirea contine:

–       la parter camera de zi, sufrageta, bucatarie, baie, birou;

–       la mansarda 2 dormitoare (fiecare cu dressing), baie.

Mentiuni:

–       bine-inteles ca la solicitarea beneficiarilor vom procesa oferte pentru orice obiective atit  resedinte private cat si/sau  obiective comerciale, sociale, industriale, etc., indifferent de suprafata si/sau marime;

–       preturile sunt calculate in Euro iar plata se va face in lei la cursul BNR din ziua facturarii;

–       exemplul ales are scopul de a oferi pretul cat mai exact pentru configurarea mai multor tipuri de instalatii cu energie regenerabila pentru o cladire familiala relative raspandita in Romania. Pe baza acestui exemplu putandu-se face diverse extrapolari pentru a afla cat mai rapid pretul pachetului de instalatii (incalzire/racire/preparare ACM/aerisire controlata.

 Pentru a usura cat mai mult identificarea sistemului pe care dumneavoastra il doriti va vom prezenta:

I. In prima parte, detaliat componentele ce compun intreg sistemul de incalzire/racire/preparare ACM/ventilatie, necesare unei resedinte.

II. In partea a doua vom prezenta variante complete pentru o resedinta personalizata – asa numitele  PACHETE de INSTALATII.

III. In partea a treia veti gasi preturi info  referitoare la proiectare, executie, PIF, etc.; acestea fiind preturile paracticate de compania noastra si/sau firmele partenere.

 

 

I.              PREZENTAREA  pe COMPONENTE a echipamentelor.

 

SISTEME de DISTRIBUTIE a  ENERGIEI TERMICE (preturi info).

 • Sistem de distributie cu radiatoare clasice:

cca. 22 Euro/mp (fara TVA). ;

 • Sistem de distributie  in suprafata (pardoseala, pereti, plafoane):

de la 28 Euro/mp (fara TVA) ;

 • Sistem de distributie cu ventiloconvectoare:

info. la cerere.

 

AERISIRE cu RECUPERARE.

 

 • Sistem descentralizat de aerisire cu recuperare,  produs de STIEBEL-ELTRON:

–       instalatia tip: LA 30 WRG capacitate aerisire 15-30 m cubi/ora;

–       Pret cu livrare in Timisoara, toate accesoriile: 650 Euro (fara TVA).

 

 • Sistem centralizat  de aerisire cu recuperare  produs de STIEBEL- ELTRON:

–       instalatia tip: LWZ 170,  capacitate aerisire 70-30 m cubi/ora;

Pret cu livrare in Timisoara, toate accesoriile: 2320 Euro (fara TVA).

 

 • Sistem centralizat  de aerisire cu recuperare  produs de  MITSUBISHI ELECTRIC:

–       Instalatia tip: LGH?25RX5 LOSSNAY, capacitate 250 m cubi/ora;

Pret cu livrare in Timisoara, toate accesoriile: 1279 Euro (fara TVA).

 

 • Schimbator caldura aer-sol AWADUKT THERMO – REHAU:

Pret cu livrare in Timisoara, toate accesoriile pentru o reseninta P+M, suprafata locuibila 160mp, inaltime incaperi 2,7m, toate accesoriile:                                                                                                                                                    –                                                                          3485 Euro (fara TVA).

Observatie: in cazul centralelor de ventilatie (ventilatie centralizata) in pret nu este inclusa tubulatura cu accesoriile de montaj. Acestea sunt stabilite prin proiectare.

 

PREPARARE  ACM (apa calda menajera) cu PdC aer-apa.

 

 • Pompa de caldura aer-apa WWK 300 de la STIEBEL-ELTRON;

capacitate boiler 284 l;

Pret cu livrare in Timisoara: 2913 Euro (fara TVA).

 

 • Pompa de caldura aer-apa AQAMINI cu  compresor MITSUBISHI ELECTRIC;

capacitate boiler 80 l;

Pret cu livrare in Timisoara: 1275 Euro (fara TVA).

 

 • Pompa de caldura aer-apa AQAMAX cu  compresor MITSUBISHI ELECTRIC; capacitate boiler 300 l;

Pret cu livrare in Timisoara: 1912 Euro (fara TVA).

 

INCALZIRE CU PELETI.

 

 • Centrala ATMOS 14kW, cazan, arzator, rezervor tampon, sistem ladomat (protectie la condens), alimentator  peleti, rezervor peleti.

Pret cu livrare in Timisoara: 3700 Euro (fara TVA).

Observatie: pretul nu include materialele legate de cosul de fum.

 

INCALZIRE/RACIRE  si ACM  cu  PdC (pompe de caldura).

 

 • PdC aer-apa 14 kW ZUBADAN  MITSUBISHI ELECTRIC incalzire/racire activa, unitatea exterioara, schimator de caldura, unitate de comanda, rezervor tampon, accesorii: 6405 Euro (fara TVA).
 • PdC apa-apa WPW 10 set  STIEBEL-ELTRON incalzire/optional racire, rezervor tampon, schimbator caldura apa/glicol inox, anexe : 12490 Euro (fara TVA).

Amenajari puturi extractie/injectie info la cerere – functie de conditiile locale.

 • PdC sol-apa  WPC 10 cool STIEBEL-ELTRON incalzire/racire pasiva/preparare ACM + rezervor tampon : 13572 Euro (fara TVA).

Amenajari: foraj 200m + sonde REHAU:4800Euro+1350 Euro =

6150 Euro (faraTVA);

TOTAL: 19722 Euro(fara TVA).

 

SISTEME COMPLEXE.

 

 •  Sistem complex LWZ 404 SOL de la  STIEBEL-ELTRON functii: incalzire/racire/preparare ACM/aerisire controlata + rezervor tampon;optional panouri solare termic.Pret 17760 Euro(fara TVA).

 

II.            PREZENTAREA  sub forma de PACHETE DE INSTALATII

(pentru o resedinta  P+M cu suprafata locuibila  de  cca. 160mp si 2,7m inaltime medie incaperi;  50W/mp necesar putere termica, amplasare 20 km N fata de Bucuresti).

 

Mentiuni:

 • pentru toate pachetele (inclusiv pentru varianta clasica) s-au luat in calcul  conditiile minime de confort: incalzire/preparare ACM/aerisire controlata cu recuperere;
 • pachetele din clasa superioara contin racire activa sau pasiva;
 • dotarea cu panouri solare termic este optionala (info la cerere);
 • preturile contin doar echipamentele , fara montaj si PIF (punere in functiune).Exceptie fac pompele de caldura sol-apa care au incluse in pret forajele cu sondele introduse in put.

 

 • PACHET de REFERINTA.

–       centrala cu gaze naturale incalzire/apa calda menajera, 24 kW cca. 500 Euro (fara TVA) ;clasa ARISTON;

–       distributie in radiatare clasice: 3000 Euro(fara TVA);

–       aerisire controlata descentralizata pentru 2 incaperi: 1300 Euro(fara TVA);

–       preturi racodare si autorizatii gaze: 1500 Euro(fara TVA);

–       optinonal panouri solare termic.

PRET TOTAL: 6.300 Euro (fara TVA).

 

 • PACHETUL “ECONOMIC PE  standard”.

–       centrala cu peleti  ATMOS:

3700 Euro (fara TVA);

–       distributie in radiatoare clasice

3000 Euro (fara TVA);

–       apa calda menajera cu PdC aer-apa AQAMINI (80l) compresor MITSUBISHI ELECTRIC: 1275 Euro(fara TVA);

–       aerisire descentralizata STIEBEL-ELTRON pentru 2 incaperi:

300 Euro(fara TVA).

–       optinonal panouri solare termic.

PRET TOTAL: 9.275 (fara TVA).

 

 • PACHETUL “ECONOMIC PE plus”.

–       centrala cu peleti:

3700 Euro(fara TVA);

–       distributie in radiatoare clasice:

–       3500 Euro(fara TVA);

–       apa calda menajera cu PdC aer-apa AQAMAX (300l) compresor – MITSUBISHI ELECTRIC:

1912 Euro (fara TVA);

–       aerisire centralizata  LOSSNAY de la MITSUBISHI ELECTRIC:

1279     (fara TVA).

–       optinonal panouri solare termic.

–       optinonal schimbator caldura aer-sol AWADUKT THERMO – REHAU.

 PRET TOTAL: 10.391 Euro (fara TVA).

 

 • PACHETUL  “AER  standard”.

–       centrala  cu PdC aer-apa MITSUBISHI ELECTRIC incalzire /racire activa:

6405 Euro(fara TVA);

–       distributie in suprafata (pardosela/pereti/plafoane):

4500 Euro(fara TVA);

–       apa calda menajera cu PdC aer-apa AQAMINI (80l) compresor MITSUBISHI ELECTRIC: 1275 Euro(fara TVA);

–       aerisire descentralizata STIEBEL-ELTRON pentru 2 incaperi:

–       1300 Euro(fara TVA);

–       optinonal panouri solare termic.

 PRET TOTAL: 13480 Euro (fara TVA).

 

 • PACHETUL  AER  plus”.

–       centrala  cu PdC aer-apa MITSUBISHI ELECTRIC incalzire /racire activa:

6405 Euro(fara TVA);

–       distributie in suprafata (pardosela/pereti/plafoane):

4500 Euro(fara TVA);

–       apa calda menajera cu PdC aer-apa AQAMAX (300l) compresor – MITSUBISHI ELECTRIC:

1912 Euro (fara TVA);

–       aerisire centralizata  LOSSNAY de la MITSUBISHI ELECTRIC:

1279 (fara TVA);

–       optinonal panouri solare termic;

–       optinonal schimbator caldura aer-sol AWADUKT THERMO – REHAU.

 PRET TOTAL: 14096 Euro (fara TVA).

 

 • PACHETUL  “AER  premium”.

–       Sistem complex LWZ 404 SOL de la  STIEBEL-ELTRON functii: incalzire/racire/preparare ACM/aerisire controlata + rezervor tampon.

Pret: 17760 Euro(fara TVA);

–       optinonal panouri solare termic;

–       optinonal schimbator caldura aer-sol AWADUKT THERMO – REHAU.

PRET TOTAL: 17760 Euro (fara TVA).

  

 • PACHETUL  ”AQA standard”.

–       centrala  cu PdC apa-apa WPW set  STIEBEL-ELTRON incalzire/optional racire, rezervor tampon, schimbator caldura apa/glicol inox, anexe :

12490 Euro (fara TVA).

–       distributie in suprafata (pardosela/pereti/plafoane):

4500 Euro (fara TVA);

–       apa calda menajera cu PdC aer-apa AQAMINI (80l) compresor MITSUBISHI ELECTRIC: 1275 Euro (fara TVA);

–       aerisire descentralizata STIEBEL-ELTRON pentru 2 incaperi:

1300 Euro (fara TVA); .

–       optinonal panouri solare termic.

 PRET TOTAL: 19565 Euro (fara TVA).

 

 • PACHETUL  AQA plus”.

–       centrala  cu PdC apa-apa WPW 10 set  STIEBEL-ELTRON incalzire/optional racire, rezervor tampon, schimbator caldura apa/glicol inox, anexe :

12490 Euro (fara TVA);

–       distributie in suprafata (pardosela/pereti/plafoane): 

4500 Euro (fara TVA);

–       apa calda menajera cu PdC aer-apa AQAMAX (300l) compresor – MITSUBISHI ELECTRIC:

1912 Euro (fara TVA);

–       aerisire centralizata  LOSSNAY de la MITSUBISHI ELECTRIC:

1279 (fara TVA).

–       optinonal panouri solare termic;

–       optinonal schimbator caldura aer-sol AWADUKT THERMO – REHAU.

PRET TOTAL: 20181 Euro (fara TVA).

 

 • PACHETUL  “GEO standard”.

–       PdC sol-apa  WPC 10 cool STIEBEL-ELTRON incalzire/racire pasiva/preparare ACM + rezervor tampon :

13572 Euro (fara TVA).

Amenajari: foraj 200m + sonde REHAU:

4800Euro+1350 Euro =

6150 Euro (faraTVA);

TOTAL: 19722 Euro(fara TVA);

–       distributie in suprafata (pardosela/pereti/plafoane):

4500 Euro (fara TVA);

–       aerisire descentralizata STIEBEL-ELTRON pentru 3 incaperi:

1300 Euro (fara TVA); .

–       optinonal panouri solare termic.

PRET TOTAL: 25522 Euro (fara TVA).

 

 • PACHETUL  “GEO plus”.

–       PdC sol-apa  WPC 10 cool STIEBEL-ELTRON incalzire/racire pasiva/preparare ACM + rezervor tampon :

13572 Euro (fara TVA).

Amenajari: foraj 200m + sonde REHAU:

4800Euro+1350 Euro = 6150 (faraTVA);

TOTAL: 19722 Euro (fara TVA);

–       distributie in suprafata (pardosela/pereti/plafoane): 

4500 Euro (fara TVA);

–       aerisire centralizata  LOSSNAY de la MITSUBISHI ELECTRIC:

–       1279 (fara TVA).

–       optinonal panouri solare termic;

–       optinonal schimbator caldura aer-sol AWADUKT THERMO – REHAU.

PRET TOTAL GENERAL: 25501Euro (fara TVA).

 

III.          PRETURI informative referitoare la proiectare, executie, PIF, etc. Preturi practicate de compania noastra si/sau firmele partenere.

 

 

 • Preturi info. proiectare si/sau dimensionare:

–       determinarea  pierderi/aporturi  de caldura; fizica constructiilor:

cca. 1,5 Euro/mp (fara TVA);

–       proiectarea sistemului de incalzire cu radiatoare clasice:

cca. 1,8 Euro/mp (fara TVA);

–       proiectarea sistemului de incalzire in suprafata (pardoseala, pereti, plafon):

cca. 2,8 Euro/mp (fara TVA);

–       proiectarea sistemului de ventilatie:

cca. 3 Euro/mp (fara TVA);

–       TRT (Test Raspuns Termic) pentru 1 foraj de 100ml, cu interpretarea datelor

cca. 1500 – 2500 Euro (faraTVA) functie de zona si conditiile de la fata locului.

 

 • Preturi info. executie:

–       distributie clasica cu calorifere:

8,7 Euro/mp (fara TVA);

–       distributie in suprafata (pardoseala, perete, plafon):

9 Euro/mp (fara TVA);

–       ventilatie centralizata:

6,7 Euro/mp (fara TVA).

–       foraj pentru PdC sol-apa:

intre 20-25 Euro (fara TVA) functie de conditiile de la fata locului si distanta de dislocare a echipamentelor de foraj.

Observatie: preturile pentru executie  (inclusive TRT) sunt influentate si de costurile dislocarii echipei de executie.

 

 • Determinarea  pretului pentru PIF (punere in functiune) :

Operatiunile pe care le presupune PIF, in conformitate cu normele interne ale companiei noastre, sunt urmatoarele:

– deplasare la obiectiv ;

– dimensionarea si verificarea sursei (numai pentru PdC sol-apa sau apa-apa);

– verificarea debitului de extractie/injectie (numai pentru PdC apa-apa);

– asistenta tehnica la lansarea si pozarea sondelor (numai pentru PdC sol-apa ) ;

– umplerea sondelor cu glicol (numai pentru PdC sol-apa sau PdC apa-apa cu schimbator intermediar apa glicol);

– verificare la presiune a circuitului de captare (numai pentru PdC sol-apa sau

apa-apa;

– verificarea si incarcarea circuitului cu freon (numai la PdC aer-apa);

– verificarea cosului de fum inclusiv pe baza proiectului  (numai pentru centrale cu peleti);

– verificarea circuitului de distributie (pe baza de proiect);

– incarcarea/aerisire  circuit de incalzire-distributie;

– verificarea calitatii apei din care se prepara ACM (test simplu  si/sau pe baza de  buletin analiza al unui laborator autorizat);

– incarcare/aerisire circuit de preparare ACM;

– verificarea circuitului de ventilatie (pe baza de proiect);

– conectarea la reteaua de energie electrica din camera tehnica sau camera unde este amplasat echipamentul (respectiv dimensionarea circuitului de alimentare);

– conectarea sondelor de masurare a temperaturilor (int./ext., tur/retur, etc.);

– conectarea pompelor de recirculare ale sistemului de distributie;

– conectarea treptelor rezistentelor de criza;

– conectarea comenzii de la distanta;

– conectarea sistemului de comanda (manager de sistem);

– setarea managerului de sistem;

– verificarea alimentarii automate cu peleti;

– proba in regim de incalzire (cu alegerea curbei de incalzire- daca este cazul);

– proba in regim de preparare ACM;

– proba in regim de racire pasiva/activa;

– conectarea sistemului de control/monitorizare de la distanta (internet si/sau telefonie);

– instruire beneficiar (manual in lb. romana, germana si engleza);

– predare instalatie delegatului firmei care asigura  garantia si service post garantie;

– monitorizare instalatie (telefonic, cu sprijinul beneficiarului sau Internet-daca este cazul).

 

Pretul PIF se va stabili functie de operatiunile mentionate mai sus – functie de tipul instalatiei, distanta de dislocare si numarul de specialisti dislocati de catre compania noastra.

Dupa cum se poate observa PIF nu este doar o simpla operatiune care presupune  “apasarea butonului de pornire”.